USEIN KYSYTTYÄ

AIKATAULU

Klo 15 portit konserttialueelle avataan ja aloitetaan turvatarkastukset, samalla myös ravintolat ja myyntipisteet aukeavat. Tapahtumapäivänä Hämeenlinnaan on odotettavissa 55 000 konserttivierasta juhlimaan Metallican kanssa, joten kaupungin kulkuväylät ja erityisesti tapahtuman sisääntuloportit tulevat ajoittain ruuhkautumaan tapahtumapäivänä, ja varaamaan hyvin aikaa, kärsivällisyyttä ja juhlamieltä konserttiin saapumiseen. Tapahtumapäivänä Hämeenlinnassa on useampia poikkeuksia liikennejärjestelyissä, luethan siis tulo-ohjeet tarkkaan läpi. Konserttipäivä on tiistaina, joka tulee ruuhkauttamaan junaliikenteen myös normaalista työliikenteestä. Suosittelemmekin näistä syistä saapumaan paikalle jo päiväsaikaan nauttimaan tapahtuma-alueen antimista jo heti porttien auettua klo 15, jotta pääset rauhassa nauttimaan Metallican keikkatunnelmasta muiden fanien kanssa!

Suosittelemme jättämään ylimääräiset tavarat (mm. isot reput ja laukut) kotiin turvatarkastuksen sujuvuuden varmistamiseksi. Ylimääräisiä tavaroita voi tarvittaessa jättää narikkaan säilytykseen konsertin ajaksi. Myös narikkaan jätetyt tavarat ja tapahtuman aikana narikasta noudetut tavarat tarkastetaan turvallisuussyistä.

Arvioidut soittoajat:
Noin klo 18.45 Bokassa
Noin klo 19.45 Ghost
Noin klo 21.15 Metallica

Huom! Annetut soittoajat ovat arvioituja ja saattavat muuttua vielä keikkapäivänäkin.

Tapahtuma päättyy noin klo 24. Vinkit tapahtuma-alueelle saapumiseen ja poistumiseen konsertin jälkeen täältä.

ALUEEN PALVELUT

Konserttivieraita Kantolassa palvelee lukuisa joukko erilaisia katuruokakojuja maailman eri keittiöistä. Ruokapisteitä on sijoitettu ympäri Kantolan tapahtumapuistoa! Tarjolla mm. Burger Beast, Street Pitas, Festarigrilli, American Burger, Nordic Kalaravintolat, Beef & Pork, Vegetarian Kitchen, Muchos Nachos, BBQ House, Funky Chicken, Kebab Explorer.

Ruokamaailman keittiöissä on lisäksi panostettu erityisesti kasvisruokavaihtoehtoihin sekä gluteenittomiin, maidottomiin ja laktoosittomiin annoksiin, joita on saatavilla lähes jokaisesta ravintolasta. Katso tapahtuma-alueen kartta tästä!

Vettä ja virvokkeita löytyy alueen ruokamyyntipisteistä. Alueelta löytyy myös K-Marketin kauppakontti, josta voit ostaa virvokkeita, pikkupurtavaa, sadetakkeja yms. Alueelta löytyy myös makean nälkäisille perinteistä lakua ja Kolmen Kaverin jäätelökioski.

Kantolan tapahtumapuistossa on kaksi anniskelualuetta; suuri osa konserttialueesta on rajattu anniskelualueeksi, josta löytyy perinteisten panimotuotteiden ja viinien lisäksi myös rockhenkinen drinkkivalikoima. Suuremmalla anniskelualueella on erikoisoluita myyvä piste (isommalla anniskelualueella myös Metallica Enter Night -olutta tarjolla!), viini/shampanja-piste, erilaisia drinkkipisteitä ja normaaleja anniskelutuotteita, sekä Löfbergin piste. Anniskelualueella kiertävät KOFF:n kiertävät myyjät sekä jägerin promohenkilöt. Myös alkoholittomia virvoitusjuomia on alueella myynnissä. Varauduthan todistamaan ikäsi anniskelualueiden sisäänkäynneillä virallisella henkilöllisyystodistuksella (poliisin myöntämä henkilökortti, passi tai ajokortti). Alkoholilainsäädännön vuoksi omia alkoholijuomia ei saa tuoda tapahtuma-alueelle. Anniskelualue palvelee konserttiyleisöä noin puoli tuntia konsertin päättymisen jälkeen.

ENSIAPU

Tapahtuma-alueelta löytyy ensiapupiste, jossa saa hoitoa pieniin haavereihin. Ensiapupisteen sijainnin löydät tapahtuma-alueen kartasta.

Esteettömyys

Toivotamme liikuntarajoitteiset asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi konserttiin ja työskentelemme toimivien järjestelyiden puolesta. Liikuntarajoitteisille konserttivieraille tarkoitetut pyörätuoliliput, joilla taataan pääsy invakorokkeelle, on nyt loppuunmyyty. Lue lisää täältä!

EVÄÄT JA VIRVOKKEET

Alueella on myynnissä ruokaa ja juomaa, lisätietoja alueen ruokatarjonnasta löydät täältä. Omat pienet piknikeväät voi ottaa mukaan, kunhan pakkaus on helposti avattavissa turvatarkastuksessa. Voit tuoda mukanasi konserttiin avaamattoman pehmeän, enintään 0,5 litran kokoisen kirkkaan muovipullon tai mehutetran. Myös max. noin 0,5 litran kokoiset tyhjät kirkkaat muovipullot ovat sallittuja. Vesipisteiden sijainnit löydät tapahtuma-alueen kartasta. Piknikvarusteiden (veitset, grillit, retkikalusteet, lasipullot ja -purkit) tuominen alueelle on turvallisuussyistä kielletty.

FANITUOTTEET

Fanituote-myyntipisteitä on kolme. Alueen ulkopuolella, Puusepänkadulla ennen sisäänkäyntiä palvelee yksi tuotemyyntipiste. Suurella anniskelualueella palvelee yksi myyntipiste ja pääsisäänkäynnin jälkeen vasemmalla puolella. Katso tarkemmat sijainnit tapahtuma-alueen kartasta!

GOLDEN CIRCLE

Kaikki lipputyypit ovat loppuunmyyty. Myynnissä on ollut peruslippujen lisäksi rajattu määrä Golden Circle -lippuja. Golden Circle -alue sijaitsee lavan etuosassa, sijainnin näet tästä kartasta. Lavarakenteen sisällä olevaan Snake Pitiin ei erikseen ole myynnissä lippuja, lukuunottamatta The Dream No More Experience -pakettia. Golden Circleen ei voi tulla pyörätuolilla turvallisuussyistä.

Golden Circle -asiakkaat voivat saapua konserttiin molemmista sisäänkäynneistä (tapahtumakartassa 3 & 4) - ei erillistä sisäänkäyntiä.
Alueen sisäpuolelta löytyy erillinen sisäänkäyntikaista Golden Circle -asiakkaille infopisteen läheisyydestä (tapahtumakartassa nro 11), jotta voit varmistaa pääsysi lavan eteen silloinkin kun tapahtuma-alue täyttyy yleisöstä.

Ikäraja

Ikäraja tapahtumaan on 5 vuotta, mutta alle 14-vuotiaat konserttivieraat tarvitsevat turvallisuussyistä mukaansa yli 18-vuotiaan huoltajan. Huomaathan, että jokainen alueelle tulija tarvitsee oman lipun iästä riippumatta.

JONOTUS

Porteille saa tulla jonottamaan vasta tapahtumapäivänä klo 12 alkaen.

JULISTEET, FLYERIT JA TUOTEMYYNTI

Julisteiden ja flyerien jakaminen sekä kaikenlainen myyntitoiminta on sallittua vain tapahtumaorganisaation erikseen myöntämällä luvalla.

JUOMAVESI

Voit tuoda mukanasi konserttiin avaamattoman pehmeän, alkoholittoman, enintään 0,5 litran kokoisen kirkkaan muovipullon tai mehutetran. Myös max. noin 0,5 litran kokoiset tyhjät muoviset kirkkaat muovipullot ovat sallittuja. Alueella on kaksi vesipistettä juomapullon täyttämiseksi sekä vesipullojen myyntiä. Vesipisteen sijainnin löydät tapahtuma-alueen kartasta.

KAMERAT JA TALLENNUSLAITTEET

Matkapuhelimen tai pienen automaattikameran saa tuoda konserttialueelle. Järjestelmäkamerat (= kamera, jossa irroitettava objektiivi), ammattikäyttöön tarkoitetut kamerat ja kamerat, joissa on irrotettavaa optiikkaa eivät ole sallittuja. Videokamerat, GoProt, nauhurit, tietokoneet, tablettitietokoneet ja selfiestickit eivät ole sallittuja.

Kantolan tapahtumapuisto ja Hämeenlinna

Kantolan tapahtumapuisto sijaitsee Hämeenlinnassa, noin tunnin matkan päässä Helsingistä ja Tampereelta. Hämeenlinnaan saavut helpoiten junalla tai linja-autolla. Kantolan tapahtumapuisto on vain noin 3 km päässä rautatieasemalta ja n. 3 km linja-autoasemalta sekä kaupungin keskustasta. Lue lisää saapumisohjeita täältä!

Lisätietoja Hämeenlinnasta ja tapahtumapaikasta löydät täältä!

KIERRÄTYS JA ROSKAT

Anniskelualueilla on käytössä 1€ pantti, pantin voi palauttaa myyntipisteisiin tai pantinpalautuspisteeseen. Roskiksia löytyy ympäri tapahtuma-aluetta. Autathan meitä pitämään tapahtuma-alue siistinä ja toimita roskasi roskiksiin!

KUULOSUOJAIMET

Suosittelemme yleisölle korvatulppia tai kuulosuojaimia, korvatulppia on myynnissä myös tapahtuma-alueella.

Liikennejärjestelyt JA PYSÄKÖINTI

Tapahtumapäivänä Hämeenlinnaan on odotettavissa 55 000 konserttivierasta juhlimaan Metallican kanssa, joten kaupungin kulkuväylät ja erityisesti tapahtuman sisääntuloportit tulevat ajoittain ruuhkautumaan tapahtumapäivänä. Konserttipäivä on tiistaina, joka tulee ruuhkauttamaan junaliikenteen myös normaalista työliikenteestä.

Suosittelemmekin näistä syistä saapumaan paikalle jo heti porttien auettua klo 15 nauttimaan konsertin ja tapahtuma-alueen antimista ja varaamaan mukaan reilusti juhlamieltä!

Helpoin tapa saapua Hämeenlinnaan konserttipäivänä on julkisilla kulkuvälineillä. Konserttialueelle saavutaan keskustasta kävelyreittiä Vanajantie-Kantolankatu-Luukkaankatu-Puusepänkatu. Voit saapua alueelle kävellen tai pyörällä. Sisäänpääsyportit konserttialueelle sijaitsevat Puusepänkadulla. Suosittelemme varaamaan reilusti aikaa, kävelymatkaa Hämeenlinnan rautatieasemalta ja linja-autoasemalta pääporteille on noin 3 kilometriä. Kävelyreitin paikalle opastaa Hämeenlinnan kaupungin opasteet, näet reitin myös tästä!

Konserttivieraille on varattu rajallinen määrä pysäköintipaikkoja erillisiltä paikoitusalueilta, jotka on jaoteltu saapumissuunnan mukaan. Luethan tarkasti ohjeistukset Hämeenlinnaan ja Kantolaan saapumisesta täällä, mikäli olet tulossa autolla.

Liput

Konsertin liput ovat loppuunmyyty. Metallican konsertin ainoa virallinen lipunmyyjä on Ticketmaster. On suuri riski ostaa lippuja mahdollisilta muilta myyjiltä. Olemme törmänneet useisiin epärehellisiin nettikauppiaisiin, jotka maksun saatuaan eivät toimita virallisia sisäänpääsyyn oikeuttavia lippuja. Lippuväärennöksellä ei pääse sisään tapahtumaan, vaikka lipun olisi hankkinut hyvässä uskossa. Kaikki lippuväärennökset ilmoitetaan poliisille. Kaikki liput ovat numeroimattomille seisomapaikoille.

Liikuntarajoitteisille konserttivieraille tarkoitetut pyörätuoliliput, joilla taataan pääsy pyörätuolikorokkeelle, on nyt loppuunmyyty. Liikuntarajoitteiset asiakkaat ovat voineet ostaa myös normaalin pääsylipun, mutta tällä emme voi taata korokkeelle pääsyä rajallisen tilan vuoksi. Ensisijaisesti korokkeelle päästetään pyörätuolilipun ostaneet. Alueella jokaisen WC-alueen ja pyörätuolikorokkeen yhteydessä on pääsy esteettömiin vessoihin. Pyörätuolilla liikkuvat ja näkörajoitteiset saavat yhden saattajan sisäänpääsyn samalla lipulla. Näkörajoitteisilla asiakkailla on oltava mukanaan näkövammaiskortti. Lisätietoja esteettömyydestä löydät täältä.

Lippuja ei vaihdeta rannekkeisiin, vaan niillä pääsee alueelle vain kerran sisään. Kadonneita tai vahingoittuneita lippuja ei korvata.

ALBUMI LIPUNOSTANEILLE:

Lipun ostaneilla on mahdollisuus saada omakseen Metallican Hardwired... To Self-Destruct -albumi! Voit valita albumin joko CD-versiona tai digitaalisena versiona.

Toimitamme lipun ostaneille koodin ja linkin albumin lunastusta varten tilauksen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen (yksi koodi per lippu, jokaista koodia voi käyttää vain kerran). Jos sinulla jo on Hardwired... To Self-Destruct -albumi, voit lahjoittaa koodin eteenpäin esim. perheellesi, ystävällesi tai kollegallesi. Lisätietoa albumin lahjoittamisesta saat linkistä, joka sinulle lähetetään. Mikäli et ole saanut linkkiä albumin lunastamiseen, olethan suoraan yhteydessä Ticketmasteriin.

*Valitessasi CD-version, sinulta veloitetaan postituskulut erikseen.

LIPUT, KYLTIT ja banderollit

Liput ja banderollit ovat sallittuja, mutta niitä ei saa nostaa ilmaan lavan edessä eikä muuallakaan, missä ne voivat haitata muiden näkyvyyttä. Järjestyksenvalvojat voivat pyytää sinua laskemaan kyltitystäsi - seuraathan kaikissa tilanteissa järjsetyksenvalvojien ohjeistuksia ja otat huomioon ympärillä olevat kanssajuhlijat. Lippujen ja banderollien tangot ja kepit kannattaa jättää kotiin, sillä näiden tuominen alueelle on turvallisuussyistä kiellettyjä.

LÖYTÖTAVARAT

Tapahtuman aikana kadonneita tavaroita voi tiedustella alueella sijaitsevasta infopisteestä. Infopisteen sijainnin löydät tapahtuma-alueen kartasta!

Löytötavarat toimitetaan tapahtuman jälkeisenä päivänä, keskiviikkona 17.7. Hämeenlinnan Seudun löytötavaratoimistoon. Löytötavaroita on mahdollista tiedustella numerosta 0600 – 303322. Löytötavaratoimiston aukioloajat ja yhteystiedot löydät täältä

Majoitus

Kantolan Tapahtumapuiston vieressä sijaitsee teltta- ja caravan-leirintäalue Kantola Event Camping, joka on tarkoitettu pääsääntöisesti Metallican konserttiin saapuville matkailijoille. Leiriytyjille on myös varattu rajallinen määrä paikoitustilaa!

Lue lisää leirintäalueesta Kantola Event Campingin nettisivuilta!

Hämeenlinnan muista majoitusmahdollisuuksista löydät tietoa Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilta.

MAKSUVÄLINEET ALUEELLA

Useissa myyntipisteissä ja baareissa on korttimaksumahdollisuus, mutta häiriöiden varalta ja asioinnin nopeuttamiseksi mukaan kannattaa varata käteistä rahaa. Maksuvälineinä käteisen lisäksi hyväksytään yleisimmät pankki- ja luottokortit, myös debit-kortit ja Visa Electron. Amexilla / Dinersilla ei valitettavasti voi maksaa myyntipisteissä. Narikka VAIN KÄTEISMAKSULLA - ei korttimaksuja.

NARIKKA

Alueen sisäänkäynnin yhteydessä on maksullinen narikka, jonne voi jättää tavaroita säilytykseen. Suosittelemme jättämään ylimääräiset tavarat (mm. isot reput ja laukut) kotiin turvatarkastuksen sujuvuuden varmistamiseksi. Ylimääräisiä tavaroita voi tarvittaessa jättää narikkaan säilytykseen konsertin ajaksi. Myös narikkaan jätetyt tavarat ja tapahtuman aikana narikasta noudetut tavarat tarkastetaan turvallisuussyistä. Narikkaan pääsee asioimaan tapahtuma-alueen ulko- ja sisäpuolelta. Sijainnin löydät tapahtuma-alueen kartasta! Narikka maksaa 5€ ja lisäkäynnistä veloitetaan 2€ / käynti. NARIKASSA KÄY VAIN KÄTEINEN.

POWERBANKIT

Varavirtalähteet (powerbankit) ovat sallittuja. Lataathan varavirtalähteesi ennen keikkaa, sillä tapahtuma-alueella ei ole latauspistettä.

PYSÄKÖINTI

Ensisijaisesti suosittelemme saapumaan julkisilla kulkuvälineillä. Mikäli saavut autolla, niin huomioithan että tapahtumapäivänä Hämeenlinnassa on useampia poikkeuksia liikennejärjestelyissä ja ajoittaisiin ruuhkiin on syytä varautua, joten varaathan hyvin aikaa, kärsivällisyyttä ja juhlamieltä konserttiin saapumiseen.
Autoileville konserttivieraille järjestetään mahdollisuus maksulliseen pysäköintiin. Pysäköintialueita Vanajan kirkon (P1), Visamäen (P2), Kantolan Event Campingin (P3) ja Kantolan tapahtumapuiston välitön läheisyys (PVIP) yhteydessä, jotka täytetään saapumisjärjestyksessä. HUOM! Tilaa on erittäin rajallisesti, lisätietoja parkkipaikoista löydät täältä! Luethan tarkkaan tiedot saapumisohjeistuksista eri paikoitusalueisiin liittyen.

Moottoripyöräilijöille soveltuvimmat pysäköintialueet ovat P2, PVIP sekä Kantola Event Camping.

Pysäköintialueille ei voi jättää autoa yöksi säilöön.

Reput & laukut

Alueelle saa tuoda normaalikokoiset selkäreput ja laukut, vaatekerraston ja välttämättömyyksien mukaan saamiseksi. Suosittelemme jättämään normaalikokoisia selkäreppuja suuremmat laukut kotiin, sillä näiden kanssa ihmismassassa liikkuminen on epämukavaa itselle sekä kanssayleisölle. Alueella palvelee myös narikka, jonne voi jättää tavaroita säilöön.

RETKITUOLIT / KALUSTEET

Retkikalusteiden tuominen ei ole sallittua. Ainoa poikkeus tähän on pienet kokoontaitettavat retkituolit, jotka ovat sallittuja VAIN ilmeiseen tarpeeseen, kuten raskauden viimeinen kolmannes tai jalka paketissa. Varauduthan todistamaan tarpeesi lääkärintodistuksella tai muulla vastaavalla dokumentilla.

Saapuminen & SISÄÄNKÄYNTI

Suosittelemme saapumaan Hämeenlinnaan ensisijaisesti julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Tapahtuma-alueelle suosittelemme saapumaan hyvissä ajoin heti porttien auettua klo 15! Alueelle on kaksi sisäänkäyntiä: pääportti sijaitsee Puusepänkadulla ja toinen sisäänkäynti Myllärinkadulla parkkialueilta saapuville asiakkaille.

Mikäli sinulla on VIP-paketti, käythän rekisteröitymässä VIP check-in -pisteessä ennen kuin menet konserttialueelle sisään. VIP-asiakkaille on oma sisäänkäynti pääporttien vieressä.

Lisätietoja Hämeenlinnaan ja Kantolaan saapumisesta julkisilla kulkuvälineillä, henkilöautolla ja paikoitusmahdollisuuksista löydät täältä!

Turvallisuus ja kielletyt esineet

Järjestyksenvalvojia on koko tapahtuma-alueella ja sen läheisyydessä. Järjestyksenvalvojilla on keltaiset tai oranssit liivit. Voit olla heihin yhteydessä kaikissa ongelmatilanteissa. Seuraathan kaikissa tilanteissa järjestyksenvalvojien ohjeita. Tapahtuma-alueelta löytyy myös infopiste, josta voit kysyä apua eri tilanteissa. Infopisteen sijainnin löydät tapahtuma-alueen kartasta!

Järjestelmäkameroiden, videokameroiden ja nauhureiden, tablettitietokoneiden, selfiestickien, retkikalusteiden, sateenvarjojen, grillien, lemmikkieläinten, tölkkien, purkkien, alkoholijuomien, laser-osoittimien, aseiden, ilotulitteiden sekä muiden vaarallisten aineiden tai välineiden tuominen konserttiin ja sen välittömään läheisyyteen on ehdottomasti kielletty. Mukaan voi ottaa max. 0,5 litran avaamattoman kirkkaan muovisen vesi- tai virvoitusjuomapullon. Suosittelemme korvatulppia, joita voi myös ostaa tapahtuma-alueelta. Alueelta löytyy myös maksullinen narikka, jonne voi jättää tavaroita säilytykseen.

Kalusteissa tekevät poikkeuksen pienet kokoontaitettavat retkituolit, jotka ovat sallittuja ilmeiseen tarpeeseen kuten raskauden viimeinen kolmannes tai jalka paketissa. Varauduthan todistamaan tarpeesi lääkärintodistuksella tai muulla vastaavalla dokumentilla.

Yleisön käsien päällä ”surffaaminen”, eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty ja johtaa tapahtuma-alueelta poistamiseen.

Kaikki huumausaineet ovat laittomia ja siksi kielletty. Toimimme yhteistyössä poliisin kanssa huumeiden torjumiseksi.

VIP-PAKETIT

Metallican konserttiin on myyty kolmenlaisia VIP-paketteja: The ‘Dream No More’ Experience, The ‘All Nightmare Long’ Experience ja The ‘Shortest Straw’ Package.

VIP-paketin ostaneet ovat saaneet lisätietoa aikatauluista ja muista järjestelyistä tarkemmin ennen konserttia tilauksen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Luethan saamasi ohjeistukset huolellisesti läpi. Voit lukea infot myös täältä:

The ‘Dream No More’ Experience

The ‘All Nightmare Long’ Experience

The ‘Shortest Straw’ Package

Muistathan käydä rekisteröitymässä pääporttien läheisyydessä sijaitsevassa VIP check-in -pisteessä ennen kuin menet sisään konserttialueelle! Paikan päällä sinua palvelevat CID Entertainmentin edustajat ja VIP-hostit.

VIP-paketilla ei ole palautus- tai vaihto-oikeutta, ja niiden jälleenmyynti on kielletty. VIP:n järjestäjällä CID Entertainmentilla on oikeus perua VIP-liput, joita huomataan kaupattavan edelleen. VIP-paketteihin kuuluvat palvelut ja tavarat saadakseen tulee paketin tilaajan esittää tilausvahvistus ja kuvallinen henkilöllisyystodistus rekisteröitymisen yhteydessä konsertti-iltana. Nimenmuutoksia ei tehdä.

VIP-pakettiin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä (englanniksi) suoraan CID Entertainmentin asiakaspalveluun: guestservices@cidentertainment.com

q&a

Jos et löytänyt vastausta sinua askarruttavaan kysymykseen, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen kantola(at)livenation.fi , tai postata kysymyksesi konsertin Facebook-tapahtumaan.