SAAPUMINEN JA POISTUMINEN JULKISILLA KULKUVÄLINEILLÄ

Metallican konsertti järjestetään Hämeenlinnassa, Kantolan tapahtumapuistossa. Kantolan tapahtumapuisto sijaitsee kävelymatkan päässä Hämeenlinnan keskustasta etelään 9,5 hehtaarin puistoalueella, Vanajaveden äärellä, Kantolan teollisuusalueella.

Tapahtumapäivänä Hämeenlinnaan on odotettavissa 55 000 konserttivierasta juhlimaan Metallican kanssa, joten kaupungin kulkuväylät ja erityisesti tapahtuman sisääntuloportit tulevat ajoittain ruuhkautumaan tapahtumapäivänä. Konserttipäivä on tiistaina, joka tulee ruuhkauttamaan myös mm. junaliikenteen normaalista työliikenteestä.

Suosittelemmekin näistä syistä saapumaan paikalle jo heti porttien auettua klo 15 nauttimaan konsertin ja tapahtuma-alueen antimista ja varaamaan mukaan reilusti juhlamieltä!

Helpoin tapa saapua Hämeenlinnaan konserttipäivänä on julkisilla kulkuvälineillä. Konserttialueelle saavutaan keskustasta kävelyreittiä Vanajantie-Kantolankatu-Luukkaankatu-Puusepänkatu. Keskustasta Kantolan tapahtumapuistoon opastaa Hämeenlinnan kaupungin tieviitat. Sisäänpääsyportit konserttialueelle sijaitsevat Puusepänkadulla. Suosittelemme varaamaan reilusti aikaa, kävelymatkaa Hämeenlinnan rautatieasemalta ja linja-autoasemalta pääporteille on noin 3 kilometriä.

Konsertin yhteistyökumppani, Onnibus kuljettaa konserttivieraita keikalle ja sieltä kotiin ja kyydit ovat nyt myynnissä Onnibusin sivuilla. Onnibusin bussipysäkki on Puusepänkadun ja Vanajantien kulmassa (sijainti kartalla on noin taksitolpan kohdalla). Eli aivan portin läheisyydessä! Lue lisää alta ja Onnibusin sivuilta!

Tapahtuma päättyy n. klo 24, tapahtuma-alueen anniskelualue palvelee konserttivieraita noin puoli tuntia konsertin päättymisen jälkeen. Konsertista poistuu samaan aikaan 55 000 konserttivierasta, joten poistumiseen kannattaa varata reilusti aikaa, kärsivällisyyttä ja juhlamieltä, sillä alue tulee ruuhkautumaan kun kaikki kanssajuhlijat poistuvat alueelta samaan aikaan.

Tapahtuman päätyttyä poistuminen keskustaan käy alueelta kävellen samaa reittiä kuin saapuminen: Puusepänkadun kautta, Luukkaankadulle, Kantolankadulle ja Vanajantietä keskustaan.

Suuntaa-antava kartta. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Klikkaa kuvasta suuremmaksi ja lataa mukaasi!

Suuntaa-antava kartta. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Klikkaa kuvasta suuremmaksi ja lataa mukaasi!

junalla ja Bussilla saapuminen / poistuminen - OSTA MENO-PALUUKYYTISI ENNAKKOON!

Suosittelemme varaamaan junaliput konserttipäivää varten hyvissä ajoin ennakkoon, sillä paikat täyttyvät nopeasti ja tapahtumapäivänä on myös normaalia työliikennettä, joten suosittelemme varaamaan matkaan hyvin aikaa. Työ- ja liikematkustajien ruuhka on pahimmillaan n klo 16-17.30, joten Metallica-fanien kannattaa lähteä kohti Hameenlinnaa hyvissä ajoin alkupäivästä, ennen ruuhka-aikaa, ja suunnata alueelle jo heti porttien auettua. Liput ovat nyt myynnissä osoitteessa www.vr.fi. HUOM! Lähijunien saatavuus/ täyteen varattu ei näy samalla tavalla, koska niissä ei ole paikkojen numerointia.

Matka Kantolaan Hämeenlinnan keskustasta käy kävellen. Matkaa juna-asemalta ja linja-autoasemalta kertyy noin 3 kilometriä. Varaathan riittävästi aikaa, säänmukaiset varusteet ja mukavat kengät. Kulku juna- ja linja-autoasemalta käy Hämeentien, Keinusaarentien, Vanajantien, Kantolankadun, Luukkaankadun ja Puusepänkadun kautta. Tarkan reitin löydät yllä olevasta kartasta. Kävelyreitin varrella on auki olevia yrityksiä, joissa käy myös konserttipäivänä asiakkaita. Toivomme konserttivieraita ottamaan heidätkin huomioon, jotta kulku tapahtuma-alueelle etenee mahdollisimman jouhevasti. Perille Kantolaan pääset myös seuraamalla Hämeenlinnan kaupungin asettamia tieviittoja.

Konsertin yhteistyökumppani Onnibus kuljettaa konserttivieraita keikalle ja sieltä kotiin ja kyydit ovat nyt myynnissä Onnibusin sivuilla. Tampereelta, Lahdesta ja Helsingistä on iltapäivällä menovuoroja Hämeenlinnaan useampina kellonaikoina. Onnibus kuljettaa konserttivieraita alueen välittömään läheisyyteen Vanajantielle. Täältä kulku konserttialueen portille käy kätevästi Vanajantieltä Puusepänkatua pitkin. Kannattaa pikaisesti varata liput!

LISÄJUNAT KONSERTIN JÄLKEEN

Tapahtuma päättyy n. klo 24, tapahtuma-alueen anniskelualue palvelee konserttivieraita noin puoli tuntia konsertin päättymisen jälkeen. Konsertista poistuu samaan aikaan 55 000 konserttivierasta, joten poistumiseen kannattaa varata reilusti aikaa, kärsivällisyyttä ja juhlamieltä, sillä alue tulee ruuhkautumaan kun kaikki kanssajuhlijat poistuvat alueelta samaan aikaan. Tapahtuman päätyttyä poistuminen käy alueelta kävellen samaa reittiä kuin saapuminen: Puusepänkadun kautta, Luukkaankadulle, Kantolankadulle ja Vanajantietä keskustaan.

VR järjestää myös lisäjunavuorot konsertin päättymisen jälkeen Helsinkiin ja Tampereelle.Lisäjunien lipunmyynti on parhaillaan käynnissä VR:n nettisivuilla, sieltä kannattaa myös tarkistaa millä kaikilla väliasemilla paluujunat pysähtyvät. Helpoin keino saada reaaliaikaista tietoa junien myyntitilanteesta (onko junassa tilaa vai ei) on verkkokauppa vr.fi. Nettisivuilla näkyy loppuunmyydyt junat hakutuloksessa. Suosittelemme lämpimästi ostamaan junaliput jo etukäteen, sillä aikaisempina vuosina ne on myyty jo ennakkoon loppuun!

Hämeenlinna-Helsinki
(IC 602) klo 01.10 LOPPUUNMYYTY
(IC 604) klo 01.55 LOPPUUNMYYTY
(IC 606) klo LOPPUUNMYYTY

Hämeenlinna-Tampere:
(IC 601) klo 01.45 LOPPUUNMYYTY
(IC 603) klo 02:25 joitain paikkoja jäljellä

Näiden lisäksi Hämeenlinnasta lähtee lähijunia Tampereen ja Helsingin suuntaan. Lähijunat tulevat olemaan erittäin täynnä, joten varauduthan ostamalla lippusi ennakkoon ja saapumaan juna-asemalle ajoissa.

LISÄBUSSIT KONSERTIN JÄLKEEN

Myös konsertin yhteistyökumppani, Onnibus kuljettaa konserttivieraita keikalle ja sieltä kotiin ja kyydit ovat nyt myynnissä Onnibusin sivuilla. Onnibus järjestää lisävuoroja konsertin jälkeen Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun. Bussit lähtevät n. klo 00.30 aikoihin. Suosittelemme varaamaan bussiliput jo etukäteen, jotta varmistat paikkasi. Onnibusin bussipysäkki on Puusepänkadun ja Vanajantien kulmassa (sijainti kartalla on noin taksitolpan kohdalla). Kulku pysäkille käy Puusepän katua pitkin Vanajantielle. Huom! Onnibusin lisävuorot eivät siis lähde linja-autoasemalta

Useat pitkänmatkan bussiyhtiöt järjestävät konsertin päättymisen yhteyteen lisävuoroja, näiden bussien lähtöpaikka on Hämeenlinnan keskustan linja-autoasemalta. Sijainnin näet ylläolevasta kartasta. Konsertista poistuu samaan aikaan 55 000 konserttivierasta, joten poistumiseen kannattaa varata reilusti aikaa, kärsivällisyyttä ja juhlamieltä, sillä alue tulee ruuhkautumaan kun kaikki kanssajuhlijat poistuvat alueelta samaan aikaan. Tapahtuman päätyttyä poistuminen käy alueelta kävellen samaa reittiä kuin saapuminen: Puusepänkadun kautta, Luukkaankadulle, Kantolankadulle ja Vanajantietä keskustaan.

Hämeenlinnan kaupungin joukkoliikenne järjestää myös lisävuoroja konserttivieraille, katso lisävuorot täältä!