BÄNDIT

METALLICA (USA)

Vuonna 1981 perustettu Metallica on yksi vaikutusvaltaisimmista ja kaupallisesti menestyneistä rock-yhtyeistä koskaan. Bändin saavutukset ovat mittavat: yli 110 miljoonaa myytyä albumia, yhdeksän Grammy-palkintoa, useita MTV Video Music -pystejä ja kymmeniä kiertueita ympäri maailmaa. Viimeisin studiolevytys Hardwired… To Self-Destruct (2016) nousi listojen kärkeen ja WorldWired -kiertueella on takanaan jo yli 100 konserttia. Viimeksi Metallica nähtiin Suomessa toukokuussa 2018, jolloin Hartwall Arenan yleisöennätys rikottiin kahdesti.

Yhtyeen muodostavat laulaja-kitaristi James Hetfield, rumpali Lars Ulrich, basisti Robert Trujillo ja kitaristi Kirk Hammett.

GHOST (SWE)

Ruotsin suosituimpiin metalli-kokoonpanoihin lukeutuva ja ylistäviä arvioita saanut Ghost palaa Suomeen! Kesäkuussa “Prequelle” -albumin julkaissut Grammy-palkittu yhtye on ehtinyt parin viime vuoden aikana kiertää omilla kiertueilla ja lämmitellä mm. Iron Maidenia ja Guns N’ Rosesia. Vuodesta 2008 asti esiintyneen Ghostin vetovoima muodostuu paitsi okkultismiin viittaavista lyriikoista ja aavemaisista melodioista, mutta myös tunnusmerkiksi muodostuneesta teatraalisesta lavaesiintymisestä.

BOKASSA (NOR)

Photo credit: Erlend Lånke Solbu

Photo credit: Erlend Lånke Solbu

Bokassa kuvailee musiikkiaan hardcore punkin ja stoner rockin yhdistelmäksi. Debyyttilevy “Divide & Conquer” julkaistiin viime vuonna ja se päätyikin mm. Metal Hammerin Top 100 -listalle. Power trion takana ovat laulaja/kitaristi Jørn Kaarstad, rumpali Olav Dowkes ja basisti Bård Linga. Norjan Trondheimista ponnistanut Bokassa on Lars Ulrichin itsensä uusi suosikki: “These guys are f-ing insanely cool!” Voiko olla kovempaa suositusta?